Turnlinje ambassadør

Anne Tingvold var elev på turnlinja 2021/22. Hun er kvalifisert til deltagelse i Nordisk mesterskap, som arrangeres på Island senere i år.

Hvordan fant du ut at det var turnlinje på Stavern Folkehøyskole?

Jeg søkte litt rundt på forskjellige folkehøyskoler og fant ut at Stavern hadde turn, det var midt i blinken for meg. Da kunne jeg kombinere turn med masse andre fag som både var morsomme og nytt.

Hva tenkte du første gangen du kom inn i turnhallen?

Jeg hadde allerede vært innom turnhallen fra før av, fordi jeg har vært på flere konkurranser og landslagssamling der. Men hallen i seg selv er veldig stor og fin, hallen har rikelig med godt utstyr å boltre seg med. Et helt utrolig sted å turne!

Er det mange klubber som har et så bra anlegg som i Stavernhallen?

Det er få klubber som har så bra anlegg. Mange har turnhaller, men Sportsklubben STAG har en ren troppsturnhall, med god plass og rikelig med utstyr.

Hvordan vil du beskrive året på Stavern Folkehøyskole?

Jeg sitter igjen med så mange gode følelser! Det var et helt fantastisk år jeg aldri vil glemme. Alle de nye vennene, minnene og ikke minst opplevelsene. Det var så godt å komme til et nytt sted og bare kunne senke skuldrene og vite at man bare skulle gjøre mye nytt, utfordrende og gøy. Det var også et veldig fint sted å kunne være seg selv, alle ble akseptert, man ble rett og slett en veldig god og fin gjeng i en såkalt folkehøyskoleboble! 

I tillegg var jeg veldig glad for at turnlinjen hadde en profesjonell trener som gjorde at jeg kunne satse videre på troppsturn. Jeg kunne også benytte meg tilbudet av å trene med STAG, hjemmelaget til Stavern. Gjennom klubbtilbudet fikk jeg lov til å være med på NM 2021 og vant hele 3 gull, mens jeg var elev. Jeg deltok også på NM våren 2022 (deltok for Drammen) og vant noen medaljer der, fortsatt mens jeg var elev på Stavern Folkehøyskole.

Hvordan ble det med turning etter Stavernsoppholdet? 

Etter jeg var ferdig på skolen var det rett på NM i Skien og endte opp med 2. plass som senior. I ettertid har det vært mye jobbing med hovedfokus på trening, noe som resulterte i to NM-gull i Bodø (2023), disse resultatene gjorde at jeg kvalifisert meg til nordisk mesterskap i november, på Island.

Har du noen gode råd til dem som vurderer å søke turnlinja?

Søk!!! Uansett hvilket nivå, alle blir godt ivaretatt! Du går glipp av noe om du ikke søker folkehøyskole, spesielt i Stavern, en så fin plass!!